4 lépés a tökéletes gin tonikhoz, amit akár otthon is elkészíthetsz

ginshop

Manapság már nincs ember, aki ne ismerné a gintonikhoz. Talán elmondhatjuk azt is, hogy valószínűleg nagy százalékunk próbálta már ki ezt a különleges italt, általában azonban főként bárokban fogyasztjuk. Pedig nem lehetetlen otthon készíteni belőle ízletes változatot, hiszen elegendő hozzá a gin, néhány fűszer, víz vagy jég. Lássuk, hogy milyen módon nyűgözhetjük le a családot és a baráti társaságot!

1.     Lépés: A megfelelő pohár kiválasztása

Persze, gondolhatnánk, hogy mindegy miből isszuk meg a gintonikot, azonban ez közel sem így van. Egy long drinkes pohár remek választás lehet abban az esetben, ha egy különlegesebb változatot készítünk, amihez bizony kell a hely. Azonban sok esetben bőven elegendő egy fazettázott vagy homokfúvott mintás változat is, hiszen ezzel hagyományos módon szolgálhatjuk fel az általunk készített finomságot.

2.     Lépés: Szerezzünk be sok-sok jégkockát!

A gin egyik alapvető kiegészítője a jég. Minél több, annál jobb. Minden erre töltött alkohol fontos látványelem, a gintonik esetében pedig különösen fontos, hogy a pohár teljesen tele legyen jéggel. Amennyiben nagy a hőség és sokáig szeretnénk hidegen tartani a koktélt, abban az esetben elő is hűthetjük az üveget, így sokkal élvezetesebb lesz a fogyasztás. Ezeket a keverékeket ugyanis nem gyorsan szokták elfogyasztani, hanem apró kortyokban isszák meg, így különösen fontos a megfelelő hőmérséklet fenntartása.

3.     Lépés: Válasszunk megfelelő gint!

Talán mondani sem kell, hogy kardinális kérdés, hogy milyen gint szerzünk be. Egy gyenge minőségű, nem túl ízletes, olcsó változat ugyanis nem nyújt túl nagy élményt. Érdemes tehát gin forgalmazására szakosodott üzletből, webáruházból vásárolni, ahol csak és kizárólag prémium italokat szerezhetünk be. Ráadásul a legtöbb esetben rengeteg kiegészítőt, fűszert is vásárolhatunk mellé, aminek köszönhetően sokkal több érdekes és különleges keveréket készíthetünk otthon.

4.     Lépés: Megfelelő díszítés használata

Végezetül pedig fontos, hogy olyan kellékeket használjunk, amely az adott gintonik ízvilágához is passzol. Itt lehet szó citromkarikákról, lime-karikákról, esetleg uborkaszeletekről, a lényeg, hogy ne akarjuk túldíszíteni és a nem megfelelő gyümölcsöket vagy zöldségeket használni. A lime kiegyensúlyozott ízvilágú, sokkal jobb választás egyes koktélokhoz, mint a citrom. Azonban van egyfajta mellékíze, amit sokan nem szeretnek, így nem árt ezzel is tisztában lenni, ha vendégeket várunk. Nyugodtan kísérletezzünk, hiszen a gintoniknak is végtelen variációja létezik. Akár saját változatot is gyárthatunk, főleg, ha elég kreatívok vagyunk.

Összegezve

Nem nagy dolog házilag készíteni koktélokat, amelyeknek az alapja a gin. Ehhez azonban szükség van megfelelő pohárra, rengeteg jégre, prémium ginre, illetve pár díszítő elemre, aminek köszönhetően sokkal nagyobb élmény lesz a gintonik fogyasztása.